Научете повеќе 

Сите блог статии

10 чекори за успешен извоз

 Што сакате да постигнете со извозот ? Дали имате маркетинг стратегија која го вклучува развојот на меѓународната трговија? Дали извозот е во согласност деловната политика на вашата фирма? Кои производи се интересни за странскиот пазар? Кои ви се главни конкуренти домашни и странски?

Прочитај повеќе

Концептот на Овластен Економски Оператор како меѓународен тренд и инструмент за олеснување на меѓународната трговија

Овластен економски оператор (ОЕО) • Што е ОEO • Кој може да биде ОЕО • Придобивки на ОEO • Меѓународно Взаемно признавање • Соработка со други владини органи • ОEO лого

Прочитај повеќе