Научете повеќе 

Сите блог статии

Овластен Економски Оператор

Стекнувањето на статусот овластен економски оператор претставува сертифицирање на трговското друштво, како сигурен и безбеден партнер на Царинскиот Орган и сигурен и безбеден партнер во меѓународниот и регионалниот синџир на снабдување. Штом ќе станете ОЕО, во меѓународната заедница ќе бидете препознатливи како „доверлив бизнис партнер“

Прочитај повеќе

Зошто јас да правам проверка на моето работење?

Момент ........ нели за тоа го плаќам мојот шпедитер?!

Прочитај повеќе

Прашање:1806 32 или1905 31?

Дали производот да се распредели во „прехранбени производи што содржат какао 1806„ или во „бисквити 1905„ ?

Прочитај повеќе