Прочитајте повеќе 

Предлог Законот за измена и дополнување на Законот за царинска тарифа

Изгласан Предлог Законот за измена и дополнување на Законот за царинска тарифа според кој ќе се изврши намалување на царинските стапки за одредени стоки кои како суровини или репроматеријали се користат во домашната индустрија.

Прочитај повеќе

Обука на тема: Сé што треба да знаеш за „Овластен економски оператор“

#AHKNordmazedonien во соработка со Постолови шпедиција и консалтинг организираа царинска консултација на тема „Овластен економски оператор (ОЕО)“.

Прочитај повеќе

Европската комисија ја објави најновата верзија на Комбинираната номенклатура (CN)

На 29 октомври 2021 Европската комисија ја објави најновата верзија на Комбинираната номенклатура (CN) што ќе се применува од 1 јануари 2022 година.

Прочитај повеќе

Како да се подготвите за ПОСТ-ЦАРИНСКА КОНТРОЛА

За да ги избегнете ризиците доколку не сте подготвени и воедно сакате да бидете усогласени со пропишаните царински прописи и регулативи, тогаш ова советување е за вас.

Прочитај повеќе

Примена на новите ПЕМ правила за потекло

Новите ПЕМ правила за потекло станаа применливи и помежу Еу и Република Северна Македонија

Прочитај повеќе

WCO (Светска Царинска Организација)

И покрај постојаната загриженост во врска со глобалната здравствена криза предизвикана од пандемијата СОВИД-19, од клучно значење е царинските управи да продолжат да го олеснуваат непречениот проток на стоки, особено стоките за помош, за да помогнат во ублажување на целокупното влијание на пандемијата.

Прочитај повеќе

Нови услуги во нашето работење

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus maximus libero eget nisl sodales suscipit. Mauris nec consequat turpis. Mauris non tristique sapien, eget hendrerit nibh. Quisque viverra semper volutpat. Proin eget tortor in velit ullamcorper imperdiet nec non eros.

Прочитај повеќе

Колку знаете за царинската контрола и усогласеноста со царинските регулативи?

Тестирајте го Вашето знаење и проверете дали сте ПАДАВАН,СОФОМОР ,НИНЏА или „JEDI„ во оваа област.

Категории

Пребарување

Имате прашање?

Поставете го вашето прашање и ние ќе ви одговориме!

Име*
Е-пошта*
Телефон
Вашето прашање*
*

Најнови вести

Архива на вести