Прочитајте повеќе 

РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ НА РЕШЕНИЕТО ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСНИ МЕРКИ ПРИ УВОЗ И ТРАНЗИТ

Решение за изменување на Решението за преземање на безбедносни мерки при увоз и транзит на домашни и диви свињи, семе, јајца и ембриони од свињи, свинско месо, производи и подготовки од свинско месо

Прочитај повеќе

НАЈАВА ЗА ПРЕКИН НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

На 19.10.2018 година (петок) на царинска испостава Дојран и царинска испостава Гевгелија, во период од 07:00 до 17:00 часот, како и на 21.10.2018 година (недела) на царинска испостава Дојран во период од 07:00 до 17.00 часот, ќе има прекин на електрична енергија.

Прочитај повеќе

ЗАБРАНА НА УВОЗ НА ЖИВИ ЖИВОТНИ, ПРОИЗВОДИ И НУСПРОИЗВОДИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО

ЗАБРАНА НА УВОЗ НА ЖИВИ ЖИВОТНИ, ПРОИЗВОДИ И НУСПРОИЗВОДИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО НА ЊУКАСТЕЛСКА БОЛЕСТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПОТЕКЛО ОД СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ

Прочитај повеќе

ЗАЕДНИЧКА ПРОМОЦИЈА НА КОНЦЕПТОТ ОВЛАСТЕН ЕКОНОМСКИ ОПЕРАТОР

Царинската управа на Република Македонија на 9.10.2018 година организираше настан за промовирање на концептот на Овластен економски оператор.Беше презентирана можноста за примена на концептот, со оставена можност учесниците да настапат со конкретни прашања за подетално информирање.

Прочитај повеќе

Четвртата заедничка обука за претставниците на мали и средни претпријатија кои се дел од проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“

Четврта заедничка обука за претставниците на мали и средни претпријатија кои се дел од проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“.Целта на оваа работилница е зајакнување на капацитетите на претставниците на малите и средни претпријатија за раководење со проектен циклус со посебен фокус кон поуспешно искористување на

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА ОТВОРЕН ДЕН – СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦАРИНСКА УПРАВА – ЃОКО ТАНАСОСКИ

Царинската управа ги известува сите учесници во царинската постапка(увозници, извозници, застапници, шпедитери, производители и транспортери) дека на 10.10.2018 година со почеток во 10 часот во просториите на Царинската управа (стара зграда), Лазар Личеноски 13, ќе биде организирана средба – отворен ден со Директорот на Царинскa управа.

Прочитај повеќе

Забрана на увоз на живи животни, производи и нуспроизводи од животинско потекло од Република Бугарија

Решение за забрана на увоз на живи животни, производи и нуспроизводи од животинско потекло.

Прочитај повеќе

Колку знаете за царинската контрола и усогласеноста со царинските регулативи?

Тестирајте го Вашето знаење и проверете дали сте ПАДАВАН,СОФОМОР ,НИНЏА или „JEDI„ во оваа област.

Категории

Пребарување

Имате прашање?

Поставете го вашето прашање и ние ќе ви одговориме!

Име*
Е-пошта*
Телефон
Вашето прашање*
*

Најнови вести

Архива на вести