Прочитајте повеќе 

Обука на тема: Сé што треба да знаеш за „Овластен економски оператор“

#AHKNordmazedonien во соработка со Постолови шпедиција и консалтинг организираа царинска консултација на тема „Овластен економски оператор (ОЕО)“.

Прочитај повеќе

Одлука за намалување на увозните давачки - царинските стапки на одделни производи (компоненти) потребни за производство на технолошко напредни производи

Со оваа одлука се пропишува мерка за намалување на увозните давачки-царинските стапки на одделни производи и истата важи заклучно со 30 јуни 2022 година. "Службен весник на РСМ" бр.267 од 02.12.2021

Прочитај повеќе

Колку знаете за царинската контрола и усогласеноста со царинските регулативи?

Тестирајте го Вашето знаење и проверете дали сте ПАДАВАН,СОФОМОР ,НИНЏА или „JEDI„ во оваа област.

Категории

Пребарување

Имате прашање?

Поставете го вашето прашање и ние ќе ви одговориме!

Име*
Е-пошта*
Телефон
Вашето прашање*
*

Најнови вести

Архива на вести