Вработување

Постолови шпедиција и консалтинг има потреба од нови членови во тимот ! Без разлика дали си со искуство или сè уште си на почетокот на кариерата, придружи се на нашиот тим и аплицирај уште сега за следниве отворени позиции: Административен асистент или Теренски шпедитерски техничар!
 

Да ја започнеме Новата година заедно!

ПОСТОЛОВИ ШПЕДИЦИЈА И КОНСАЛТИНГ ДООЕЛ е формирана во 2014 година како компанија специјализирана од областа на царинското посредување и консалтинг за за царински прашања и спроведување на програмите за усогласеност со царинските прописи. Со искуството и знаењето кое го поседуваме обезбедуваме навремено ,прецизно и сигурно царинење на секаков вид на стока .

Нашиот тим е секогаш спремен брзо да ги разбере потребите на нашите клиенти и да најде совршено решение од областа на шпедицијата, царинското посредување и имплементација на царинските прописи кое одговара на нивните специфични потреби внимавајќи на секој  детал .
 

Доколку си личност која што бара нови предизвици ,позитивна работна атмосфера и можност за континуиран професионален раст и развој аплицирај за некоја од следните работни позиции :

РАБОТНА ПОЗИЦИЈА: АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ

ОПИС НА РАБОТНОТО МЕСТО
• Организира административни, финансиски и организациски задачи при работењето;
• Прием и проследување на повици, проследување на документи;
• Деловна коресподенција;
• Комуникација со клиенти и пратење на наплата;
• Водење на деловодна книга, архивирање на документи и подготовка на извештаи;
• Набавка на канцелариски материјали;
• Останата административна поддршка.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ
• Средно или високо образование
• Љубезност и учтивост;
• Професионален и позитивен однос;
• Работно користење на компјутер – MS office (Word, Excel)
• Аналитички способности, упорност и енергичност;
• Одлични организациски вештини и способност за одредување приоритет;
• Самоиницијативен, снаодлив и тимски работник;
• Одлични комуникациски вештини;
• Способност за самостојна и тимска работа, како и работа под притисок.
• Возачка дозвола категорија Б

РАБОТНА ПОЗИЦИЈА: ТЕРЕНСКИ ШПЕДИТЕРСКИ ТЕХНИЧАР

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО
• Пренесува документи за царинење од царинска испостава или царински склад до Централата на ПОСТОЛОВИ;
• Пренесува документи за царинење од Централата на ПОСТОЛОВИ до Царинската испостава;
•Присуствува на физички преглед на стоката од страна на Царинската управа;
• Ги следи предметите во испоставата од поднесување до завршување на постапката
• Навремено ги известува клиентите за секоја промена во постапката на царинење
• Води евиденција за предметите кои треба да се превземат од различни локации; •Ги штити интересите на комитентите и делува во име на комитентите по барање на царинските органи;
•Доставува дневни извештаи, точни и целосни информации за тековната работа

ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАЕЊА И СПОСОБНОСТИ
• Средно или високо образование
• Љубезност и учтивост;
• Професионален и позитивен однос;
• Работно користење на компјутер – MS office (Word, Excel)
• Аналитички способности, упорност и енергичност;
• Одлични комуникациски вештини и способност за одредување приоритет;
• Самоиницијативен, доверлив, снаодлив и тимски работник;
• Способност за самостојна и тимска работа, како и работа под притисок.
• Возачка дозвола категорија Б

ШТО НУДИМЕ

• Работно време од 08.30 до 16.30 од понеделник до петок
• Менторство и континуирани обуки и можност за напредување
• Конкурентна плата и Winner life осигурување
• Позитивна работна атмосфера и тим кој ќе те поддржува

Заинтересирани? Со нетрпение ја очекуваме Вашата апликација. Ве молиме испратете ни ja Вашата кратка биографија на E-mail: info@postolovi.mk или преку нашата контакт форма.
Локација : Скопје ,општина Гази Баба
Краен рок за пријавување: 30.01.2023