Одлуки за промена на увозни давачки

Во последниот број на „Службен весник на РСМ“бр.203 од 28.09.2023 г. се објавени следните прописи:

- Одлука за намалување на увозните давачки за увоз на свеж зеленчук
- Одлука за укинување на увозните давачки за увоз на агруми, свежи или сушени
- Oдлука за определување на добрата и услугите кои подлежат на повластена стапка на данокот на додадена вредност
- Одлука за укинување на увозната давачка - царинската стапка за увоз на млеко и павлака
- Одлука за намалување на увозните давачки за увоз на свежи домати, краставици и пиперки 

Извор : Службен весник на РСМ 
 

Галерија